Пређи на главни садржај

Lanine brze projice


Kada vam treba nesto brzo za veceru ili dorucak, ove Lanine projice su idealno resenje. Mozete ih pripremiti pre posla (ako imate tu srecu da ne radite od 6h ujutru) pa poneti topao dorucak na posao.
Ja sam ih jos davno isprobala a tek sada evo dobijaju svoju priliku da se nadju na blogu.
U projice mozete dodati i seckano suhomesnato po vasem ukusu, ili malo ajvara u sredini svake projice, odlicne su i tako. 


Potrebno je:
(original recepta)
1 casa (od 2dl) kukuruznog brasna
1 casa brasna
1/2 case ulja
1,5 casa jogurta ili mleka
1 kasicica soli
1 kasicica praska za pecivo
jaje
200 g starog sira ili fete



Priprema:
Kao sto im i sam naziv kaze, ovo su projice koje se vrlo bzo pripremaju, pa zato prvo spremite kalup za mafine. Stavite papirnate korpice u kalup ili ga podmazite uljem i pospite sa malo brasna. Rernu ukljucire da se zagreva na 200 stepeni. 
Izmesajte sve sastojke i sipajte smesu u kalup za projice, ali samo do 2/3 visine kalupa. 
Projice pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta.
Posluzite tople uz jogurt ili kiselo mleko, ajvar ili ljutenicu, sta god vam je po ukusu.
Prijatno!

Коментари

  1. Diiivno izgledaju u tvojoj izvedbi, a fotkice su posebno nezne i lepe... drago mi je da je receptic fino posluzio.:)) Saljem ti poljupce!

    ОдговориИзбриши
  2. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Slatko od smokve

Oduvek se kuvalo u našoj kući. Imali smo jednu veliku smokvu u voćnjaku iza kuće u selu, radjala je odlično tako da mama nije propuštala priliku da skuva slatko svake godine, obavezno!

Štrudlice sa pekmezom

Veoma nežne, prhke štrudlice sa domaćim pekmezom, koje su idealne za posluženje uz čaj ili kafu, bile su na meniju pre par dana kod mene, pa vam ih danas toplo preporučujem!

Kolači sa rozen koricama

Predstaviću vam dva odlična recepta za kolače sa rozen koricama. Pored toga što se relativno jednostavno i brzo pripremaju, veoma su izdašni, za velike proslave i slave su idealni. Prvi je veoma interesantan, šaren, sa bogatom aromom lešnika i keksa, dok je drugi čokoladni,  laganiji i kremastiji. Ne bih mogla da se odlučim koji je lepši;)