Пређи на главни садржај

Domaci burek kao iz pekare




Ako volite burek iz pekare, onda verujem da ce Vam se i ova domaca varijanta dopasti. Narocito ako iz nekog razloga ne koristite svinjsku mast u ishrani. Ukus je apsolutno isti, a uzivanje jos vece jer ste ga svojoj porodici napravili sami. Prijatno!



  • Potrebno je:
  • 500 g kora za pitu
  • 300-350 g sira 
  • 250 ml vode (moze i kisele)
  • 125 ml ulja
  • po potrebi soli





  • Priprema:
U dubljem sudu pomesajte vodu i ulje i posolite po ukusu. Pazite ako Vam je sir slan da ne preterate. Mozete koristiti i kiselu vodu umesto obicne. Posle svakog prskanja kora treba da promesate tecnost jer se ulje odvaja od vode.
Okruglu tepsiju br.26 podmazite uljem i stavite 2 kore tako da im krajevi vise preko ivica tepsije. Poprskajte mesavinom ulja i vode. Ostatak kora podelite na grupice od po 3 kora.
Uzmite tri kore i stavite ih u tepsiju jednu preko druge guzvajuci ih kako bi se lepo smestile.
Preko trece kore poprskajte i namrvite sir. Preko toga ponovo naguzvajte tri kore i tako radite sa svim korama sem poslednje tri. Prvu od tri preostale kore naguzvajte, poprskajte, stavite drugu koru i nju poprskajte i stavite preostali sir pa poklopite poslednjom korom. 
One krajeve koji vise preko tepsije prebacite preko kore i poprskajte
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok lepo ne porumeni odozgo.



Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Štrudlice sa pekmezom

Veoma nežne, prhke štrudlice sa domaćim pekmezom, koje su idealne za posluženje uz čaj ili kafu, bile su na meniju pre par dana kod mene, pa vam ih danas toplo preporučujem!

Predlog menija za posnu slavu

Ovo je samo jedan predlog kako da pripremite neke specijalitete za posnu slavu. Već sam objavila par postova sa predlozima za predjelo, pite i kolače, a ovde ću vam predstaviti ono što sam ja pripremila za svoju slavu

Sedmo nebo

Ako ste ljubitelj kremastih, neznih i prefinjenih kolaca onda je ovaj recept za vas. Od srca vam preporucujem da ga isprobate.