Пређи на главни садржај

Domaci burek kao iz pekare




Ako volite burek iz pekare, onda verujem da ce Vam se i ova domaca varijanta dopasti. Narocito ako iz nekog razloga ne koristite svinjsku mast u ishrani. Ukus je apsolutno isti, a uzivanje jos vece jer ste ga svojoj porodici napravili sami. Prijatno!



  • Potrebno je:
  • 500 g kora za pitu
  • 300-350 g sira 
  • 250 ml vode (moze i kisele)
  • 125 ml ulja
  • po potrebi soli





  • Priprema:
U dubljem sudu pomesajte vodu i ulje i posolite po ukusu. Pazite ako Vam je sir slan da ne preterate. Mozete koristiti i kiselu vodu umesto obicne. Posle svakog prskanja kora treba da promesate tecnost jer se ulje odvaja od vode.
Okruglu tepsiju br.26 podmazite uljem i stavite 2 kore tako da im krajevi vise preko ivica tepsije. Poprskajte mesavinom ulja i vode. Ostatak kora podelite na grupice od po 3 kora.
Uzmite tri kore i stavite ih u tepsiju jednu preko druge guzvajuci ih kako bi se lepo smestile.
Preko trece kore poprskajte i namrvite sir. Preko toga ponovo naguzvajte tri kore i tako radite sa svim korama sem poslednje tri. Prvu od tri preostale kore naguzvajte, poprskajte, stavite drugu koru i nju poprskajte i stavite preostali sir pa poklopite poslednjom korom. 
One krajeve koji vise preko tepsije prebacite preko kore i poprskajte
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok lepo ne porumeni odozgo.



Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Predlog menija za posnu slavu

Ovo je samo jedan predlog kako da pripremite neke specijalitete za posnu slavu. Već sam objavila par postova sa predlozima za predjelo, pite i kolače, a ovde ću vam predstaviti ono što sam ja pripremila za svoju slavu

Posni sitni kolači

Nedavno sam objavila post sa sitnim kolačima i većina od njih je bila posna, a sada evo još nekoliko recepata za sitne posne kolače. Svi su izuzetno ukusni, napravljeni od posnih sastojaka, ali ih veoma lako možete preobratiti u masnu varijantu i napraviti za neko popodnevno druženje uz kaficu.

Zalivena pita sa višnjama

Pitu sa višnjama uglavnom svi vole. Ja lično najviše volim kad je prokisela, bez šećera, takva mi najviše prija. Ukusi su različiti pa sam tako i ja odlučila da udovoljim muškom delu porodice koji  ipak voli kad je slatkiš sladak, i zato sam im pripremila ovu bogatu varijantu pite sa višnjama, zalivenu šerbetom , sočnu i slatku.